20.10.2015

Suppilovahvero-misokeitto

Saikkuviikon superkeitto. Tällä se flunssa lähti, tai niin ainakin haluun uskoa.



1 rkl misotahnaa
2 rkl soijakastiketta
peukalosi kokoinen pala inkivääriä
muutama valkosipulinkynsi
1- 2 chiliä
1 tl sokeria
seesamiöljyä
pieni purjo
3 isoa porkkanaa
0,5 - 1 l suppilovahveroita
1 - 1,5 l vettä
tuoretta korianteria ja lime tai pari tarjoilua varten



Mittaa vesi kattilaan, sekoita siihen misotahna, soijakastike ja sokeri ja laita hella kutoselle. Pilko porkkanat ja purjo, tee inkivääristä, chilistä ja valkosipulista hakkelusta. Paista sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa neste, ja neste haihtuu.  Lisää seesamiöljyä ja pilkotut porkkanat. Kääntele hetki ja lisää pilkottu purjo, inkivääri, chili ja valkosipuli. Kaada vihannekset tässä vaiheessa jo tovin kiehuneeseen liemeen ja hauduttele vielä hetki. Keiton koristelet sitten lautasella tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.


Juomasuositus: Leikkaa parin sentin pala inkivääriä lohkoiksi ja keitä puolessa litrassa vettä parikyt minsaa. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja siirappia. Flunssa = GONE.
Musiikkisuositus: Jos siivosit edes yhden kerran lokakuun aikana, you're a better man than I

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti