16.5.2014

Noitapasta

Turku on hieno paikka: ohi hölkänneet sporttimimmit eivät olleet moksikseen, kun könysin pusikosta lenkkipolulle, irrotellen samalla kumihanskoja käsistäni.
Kuten kaikkiin taikoihin, tähänkin vaaditaan erittäin nuoret ja neitseelliset raaka-aineet.


Nokkospesto
  • n 1 l nuoria nokkosen taimia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5-1 dl pinjansiemeniä
  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Perkaa paksummat osat nokkosten varsista roskikseen, ja huuhtele loput. Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa, ja keitä nokkosia siinä vajaa 5 minuuttia. Valuta nokkoset ja puristele enimmät vedet pois.
Hurauta blenderissä nokkoset, sitruunamehu, pinjansiemenet ja valkosipuli sekä suola ja pippuri. Lisää öljy joukkoon pikkuhiljaa, niin näet milloin sitä on riittävästi. Valmis!
Paahdoin uunissa vielä kirsikkatomaatteja kaveriksi pastan kanssa.


Musiikkisuositus: Linnunlaulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti