6.2.2016

Vegaaniset blinit

Rakastan blinejä. En voi sille mitään. Enkä haluakaan. High carb high fat 4life <3
Normaalisti en kikkaile no-egg'n kaltaisten tuotteiden kanssa, mutta tästä en uskaltaisi jättää sitä pois. Kyse on kuitenkin elämää suuremman asian onnistumisesta.

Blinitaikina

Aamulla:
– 6 dl soijamaitoa
– 30 g hiivaa
– 1,5 rkl soijajugurttia
– 3,75 dl vehnäjauhoja
– 3 dl tattarijauhoja

Taikina kohoaa tosi paljon päivän aikana, joten ota ISO kulho. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen soijamaitoon. Sekoita joukkoon jugurtti ja jauhot. Peitä kulho ja jätä huoneenlämpöön vähintään 6 tunniksi.

Ennen paistamista:
– 3 dl soijajugurttia
– 2 tl no-eggiä
– 1,5 rkl voisulaa
– 1,5 dl kuumaa soijamaitoa

Vatkaa sähkövatkaimella no-egg soijajugurtin sekaan ja yritä saada sitä jugurttia vähän ilmavammaksi. Sekoita jugurtti, voisula ja kuuma soijamaito kohonneen taikinan sekaan. Taikinan on tarkoituskin olla vähän jäykempää kuin peruslettutaikinan, mutta jos se vaikuttaa ihan liian paksulta, voit lorauttaa joukkoon vähän KALJAA!

Paista lettu- tai blinipannulla rasvassa. Kun näet letun pinnassa ”kuplia”, tiedät että on aika kääntää sivua! (kts. kuva)




Itse nautin blinini sienisalaatin, suolakurkkujen, tekosmetanan, sipulisilpun sekä merilevämädin kera. Lähimmäs smetanaa pääsee sotkemalla Extran kevytmajoa soijajugurttiin. Blinikestit on oikeastaan ainoa hyvä syy ostaa Extran kevytmajoneesia. Ikinä. (Käytän sitä myös sienisalaattiin)



Juomasuositus: Kuohuviini ja pakastinkylmä vodka
Musiikkisuositus: Viktor Klimenkon vanhempi tuotanto

Toim. huom. resepteissä käytetty soijajugurtti AINA Rainbow'n "Soijavalmistetta", ellei toisin mainita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti