11.9.2013

Rosemary's Seitan Baby: The College Years

Koska blogin kaikkien aikojen ensimmäisen postauksen nyt vaan täytyy käsitellä seitania, ja koska tää on ehkä parasta mitä oon ikinä onnistunut tekemään.


ROSMARIINISEITAN

- 1 annos seitania
- 2-3 rkl tuoretta rosmariinia
- öljyä
- 1-2 sipulia
- valkosipulinkynsiä
- pari purkkia tomaattimurskaa/kuorittuja tomaatteja
- 1/2 tuubia tomaattipyrettä
- 1 dl punaviiniä
- loraus valkoviinietikkaa
- 2 tl kasvisliemijauhetta
- sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- chiliä (tarpeellinen määrä ja haluamassasi muodossa)

Alkuperäinen ohje on mahtavasta Chocochilistä (teen perusseitanin aina kyseisen blogin täältä löytyvällä ja toimivaksi havaitulla reseptillä). Koska loistavienkin ohjeiden seuraaminen kirjaimellisesti on yhtä tuskaa, säädin sen verran että tein kastikkeesta pitkään haudutetun version kuullottamalla pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä, heittämällä sekaan tomaattiasiat, viinit ja mausteet ja annoin muhia ainakin tunnin matalalla lämmöllä kannen alla. Lopuksi seitan ja riivityt rosmariinin lehdet suurehkoon uunivuokaan, kastike päälle ja uuniin pariksi tunniksi 175 asteeseen. Niin ja tuore rosmariini on tässä ihan must!


Juomasuositus: Ranskalainen (ja vegaaninen) Hob Nob Cabernet Sauvignon
Musiikkisuositus: Edison Lighthouse - Love Grows Where My Rosemary Goes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti