10.12.2013

Pikkujoulusushi

Uppopaistettiin itsenäisyyspäivän aattona sushia. Tai no ei ihan uppopaistettu, mutta merilevävammaiset vegaanit tahtoivat kääriä makinsa johonkin muuhun kuin noriin ja kaupasta oli riisipaperi loppu, siispä ostimme filotaikinaa. Onneksemme fiksuin meistä tajusi ettei raakaa taikinaa ehkä kannata syödä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi makien paistaminen rapsakoiksi öljyssä. Voi toki olla, että sushiin olennaisesti liittyvä tuoreiden eli raakojen raaka-aineiden idea vähän kärsi, mutta voin kertoa että oli hyvää.

Seuramies hoiti paistamisen, seuraneiti askarteli eri kauniita riisipalloja ja itse keskityin valkoviinin juomiseen. PROFIT. Sekä makien sisään että nigirien päälle laitettiin avokadoa, porkkanaa, kurkkua, paprikaa ja kylmäsavutofua. Sushien kanssa nautittiin tavan mukaan japanilaista soijakastiketta, wasabia ja säilöttyä inkivääriä. Mainitsinhan jo, että oli HYVÄÄ? Kiitos mussukat, ootte ihanimpia.


Juomasuositus: Australialainen Yalumba Pinot Grigio
Musiikkisuositus: Sneaker Pimps - Cute Sushi Lunches
Eläinvideosuositus: Sushia syövä pikkupanda - ei lisättävää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti