25.4.2016

Keväinen Cobbin salaatti

Mulle naurettiin kun ilmoitin että testaan vappubrunssille vegaanista California Cobb Saladia. "Mitä sä siihen sit tulee, salaattia ja avokadoa?"¨

Sovelsin vähän, eikä tästä nyt mikään ihan suora cobb-variaatio tullutkaan. Näin jossain, varmaan tumblrissa lol, kuvan keväisestä non-vegan cobbista, jossa oli kanojen ja kananmunien lisäksi mm parsaa, kikherneitä ja retiisejä. Tällainen tästä nyt sitten tuli:



Springtime Laajasalo Cobb Salad

puntti parsaa
nippu retiisejä
vegepekonia (tässä käytetty Vegan Butcheria)
marinoituja artisokansydämiä
2 avokadoa
"sinihomejuustoa" (Sheese)
lehtikaalia
salaattisekoitusta

tölkki kikherneitä
paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
öljyä

Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl agavesiirappia
1 rkl omenaviinietikkaa
valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria

Sekoita öljy ja mausteet kikherneisiin ja paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Pyöräytä kikherneitä, lisää pellille puolitetut artisokansydämet ja paista vielä toiset 15 minuuttia.

Keitä parsat, paista pekoni ja pilko muutkin ainesosat. Kokoa salaatti, sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike koko komeuden päälle.

Juomasuositus: halpa laatikkovalkoviini
Musiikkisuositus: O.C:n tunnari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti