11.4.2016

Valeankkaa & vermiselliä

Oli selvästikin virhe kehuskella terveydentilallaan edellisessä flunssalohtukeittoa käsittelevässä postauksessa; olen sittemmin ehtinyt sairastaa ties mitä tauteja, tässä siis yritys karkoittaa viimeisin. (Annos on 2-3 hengelle.)

  • 200-300 g mock duckia
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 2 shalottisipulia 
  • 100-150 g riisinuudelia 
  • Kukkotököttiä 
  • öljyä paistamiseen

 Liemi
  •  1 sellerinvarsi 
  • 1 porkkana
  • 4-6 valkosipulinkynttä 
  • n. peukalosi kokoinen pala inkivääriä
  • 1 punainen chilipalko (ilman siemeniä!)
  • 1-2 tl korianterinsiemeniä 
  • 4-6 kokonaista neilikkaa  
  • 1 rkl soijakastiketta 
  • 1 tl Marmitea 
  • 1 l vettä
  • öljyä paistamiseen   


Laita ensin liemi tekeytymään (periaatteessa tätä voisi keitellä pidempäänkin, mutta puolisen tuntia riittänee); kuori tarvittaessa ja paloittele selleri, porkkana, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kovin pientä hakkelusta ei tarvitse tehdä, jos aiot noudattaa ohjettani ja siivilöidä liemen lopuksi. Kuumenna kattilan pohjalla öljyä ja kuullota siinä pikaisesti pilkottuja kasviksia ja mausteita. Lisää n. litra vettä, loraus soijakastiketta ja Marmite. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä.

Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja mock duck kuten parhaaksi katsot. Vale-ankka myydään usein säilyttynä johonkin liemeen, josta kannattaa hankkiutua eroon. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista mock duckia sen verran kuin on tarpeen. Kippaa sekaan kesäkurpitsat ja paprikat, paista sopiviksi. Kypsennä nuudelit, varo ylikeittämästä. Siivilöi liemi ja tarkista maku; tässä kohtaa voit lisätä esim. soijakastiketta.

Annostele kulhoihin nuudeleita ja kasviksia ja kauho niiden päälle höyryävän kuumaa lientä. Mausta tarvittaessa Kukkotökötillä. Tule terveeksi.

P.S. Keittoon soveltuisivat erinäiset muutkin kasvikset, tai vaikka lehtikaali tai pinaatti, joka kannattaa lisätä vasta aivan lopuksi.

Juomasuositus: Finrexin :(
Musiikkisuositus: Frida - I Know There's Something Going On

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti