10.12.2015

Tofuscramble

Aamiaisruoka on usein parasta ruokaa, ja ehkä kaikkein parasta aamiaisruokaa on tofuscramble. (Mikään ei toki estä syömästä tätä myös lounaaksi, päivälliseksi, illalliseksi tai yöpalaksi, sillä aamiaisruoka on myös parasta ruokaa syötynä ihan milloin vain.)

Tofuscramble on siitäkin ihanaa, että joukkoon voi heittää miltei mitä tahansa. Alkuun pääset tällä (kahden hengen) perusohjeella:

  •  1 paketti (250-300g) kiinteää maustamatonta tofua 
  • 1 sipuli
  • pari valkosipulinkynttä 
  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita  
  • savupaprikaa
  • pippuria
  • kala namakia (mustaa suolaa)
  • öljyä paistamiseen

Murustele tofu (siivilään, jos haluat valuttaa ja/tai painella siitä ylimääräisiä nesteitä pois; ne lähtevät kyllä ihan hyvin pannullakin). Paloittele sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofumuruja niin kovalla lämmöllä kuin uskallat (polttamatta niitä). Tarkoituksena on ensin haihduttaa neste ja sitten paistaa muruset rapsakoiksi (toivotun rapeuden asteen voit ihan itse päättää).

Kun tofu on paistunut hyväksi, lisää hieman öljyä (jos tarvitsee) sekä sipulit, kuullota sopiviksi. Mausta. Scramblen sekaan sopivat oikein hyvin esimerkiksi seuraavat:

  •  oliivit tai kaprikset
  • aurinkokuivatut- tai kirsikkatomaatit
  • pinaatti tai lehtikaali


Kala namakin eli mustan himalajansuolan on maku on rikkimäinen ja hieman savuisa, mikä tekee siitä mainion lisän sekä tofuscrambleihin että kikherneomeletteihin. Jos välttämättä haluaa jäljitellä ruokalajin eläinperäisen esikuvan koostumusta, scramblen voi tehdä myös pehmeästä silken-tofusta. (Huomaathan, että pehmeä tofu sisältää paljon enemmän nestettä kuin kiinteä, joten se menee paistettaessa melko pieneen tilaan.) 

Juomasuositus: Matchalatte
Musiikkisuositus: The Pixies: Where Is My Mind?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti