Tofuscramble on siitäkin ihanaa, että joukkoon voi heittää miltei mitä tahansa. Alkuun pääset tällä (kahden hengen) perusohjeella:
- 1 paketti (250-300g) kiinteää maustamatonta tofua
- 1 sipuli
- pari valkosipulinkynttä
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- savupaprikaa
- pippuria
- kala namakia (mustaa suolaa)
- öljyä paistamiseen
Kun tofu on paistunut hyväksi, lisää hieman öljyä (jos tarvitsee) sekä sipulit, kuullota sopiviksi. Mausta. Scramblen sekaan sopivat oikein hyvin esimerkiksi seuraavat:
- oliivit tai kaprikset
- aurinkokuivatut- tai kirsikkatomaatit
- pinaatti tai lehtikaali
Kala namakin eli mustan himalajansuolan on maku on rikkimäinen ja hieman savuisa, mikä tekee siitä mainion lisän sekä tofuscrambleihin että kikherneomeletteihin. Jos välttämättä haluaa jäljitellä ruokalajin eläinperäisen esikuvan koostumusta, scramblen voi tehdä myös pehmeästä silken-tofusta. (Huomaathan, että pehmeä tofu sisältää paljon enemmän nestettä kuin kiinteä, joten se menee paistettaessa melko pieneen tilaan.)
Juomasuositus: Matchalatte
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti