6.11.2015

Puolukkapiirakka

Tein tätä vegaanisena ensimmäisen kerran lukupiiriin Nooran luo joskus vuonna 2012 (?), ja tällä viikolla Noora sai sitä uudestaan käydessään kahvilla. Kyseessä siis very traditional "mamman marjapiirakka" -tyylinen herkku, jos tää ylipäätään sanoo kellekään mitään.


Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
0,75 dl kasvimaitoa
0,75 dl (rypsi)öljyä

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, lisää sitten maito ja öljy. Tämä onnistuu alkuun ihan perus lusikalla, sitten muotoilet taikinasta pallon ja laitat sen jääkaappiin kun tajuat ettet ole laittanut vielä uunia lämpiämään. 175 astetta on sopiva.

Täyte:
2 dl soijajugurttia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

muutama desi puolukoita (ostin kaupasta pakesteena....)

Sekoita täytteen aineet puolukoita lukuunottamatta keskenään. Levitä taikina voidellun uuni- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä puolukat pohjan päälle. Kaada täyte puolukoille ja siisti taikinan reunat. Paista n 30 minuuttia. Piirakan pitää antaa jäähtyä vielä toiset puoli tuntia että täyte varmasti hyytyy kunnolla!



Juomasuositus: Kahvi
Musiikkisuositus: Valitsemasi Sonic Youth -albumi (mulla on 2 kpl Kim Gordonin omaelämäkertaa lainassa?!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti