26.11.2015

Kastanjabrowniet

En ole tyytyväinen kastanjakulttuurin tilaan Suomessa. Tämä on säälittävä yritys parantaa tilannetta.

Lukijoillemme kaupungeissa, joissa ei ole Stockaa: en tiedä saako Bonne Maman -kastanjasosetta muualta kuin Herkusta. Ite en ole kokeillut onneani, vaan hakenut sen aina kiltisti Aleksanterinkadun kellarista, vaikka voi ihan hyvin olla että sitä saisi S-Marketistakin.


Metsästin pitkään reseptiä, josta brownieiden syvin olemus tulisi ilmi. Löysin tarkoituksiini sopivan muokattavan reseptin Ruokahommia-blogista, kiitos vaan, ite kun en ole suklaaleivonnaisten ylinoita-asiantuntija.


Tarjoilin näitä yhessä Hepe-get-together-illassa ja Lasse Pusa sanoi että nää oli hyviä.




3 dl sokeria
250 g vegaanista voita/margariinia
125 g leivontasuklaata
1 purkki Bonne Maman -kastanjasosetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
(sattumia)

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä työ palkitsee tekijänsä, eli näytä sille voille ja sokerille! Samalla voit sulattaa suklaan vesihauteessa mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita kastanjasose voi-sokerivaahtoon muutamassa osassa. Sen jälkeen kääntele sula suklaa taikinan joukkoon puulastalla tai -lusikalla, ja viimeisenä sekoita joukkoon jauhoseos.
Taikinan sisään voi halutessaan piilottaa vielä kevyesti käännellen esim pähkinöitä tai vaikka niitä kastanjoita.

Kaada taikina uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa ~25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä useamman tunnin ajan, omasta mielestä oli täydellistä vasta oltuaan jääkaapissakin jonkin aikaa. Nämähän on makuasioita.

Tähän kävis kivasti viskillä maustettu kermavaahto.

Juomasuositus: Pannukahvi
Musiikkisuositus: Kuunteleeko joku teidän porukasta vuonna 1975 perustettua pohjois-irlantilaista post-punk-bändiä? (Valkama, 2015)


1 kommentti:

  1. No voi hyvänen jestas sentään. Menee kokeiluun ehdottomasti!

    VastaaPoista