No moikkuli vaan kaikki te, jotka inhootte linssejä. Ennen kuuluin joukkoonne, nykyään tyytyväisenä keittelen sekä vihreitä että mustia. (Punaisia linssejä ei voi kyllä edelleenkään suositella kenellekään oikein missään tilanteessa.)
- 3 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 2 punajuurta
- 2 rkl oliiviöljyä, suolaa
Kuori ja lohko juurekset, ja levitä pellille. Valuta niille öljy ja ripottele perään suola. Paahda 200-asteisessa uunissa puoli tuntia.
- 1 l kasvislientä
- 2 dl linssejä
Keitä linssejä puolisen tuntia ja valuta.
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- tuoretta salviaa silputtuna
Sekoita siirappi tai hunaja sekä salviasilppu uunista tulleisiin lämpimiin juureksiin.
- sekoitus erilaisia salaatteja
Kaada linssit ja juurekset salaattipedille tarjoiluastiaan.
Hasselpähkinä-vinaigrette
- 0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
- 0,75 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl (vaaleaa balsami)viinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- suolaa, pippuria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile lämpimän salaatin kanssa.
Varioiden reseptiä Etiketistä 3/2013.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti