16.10.2013

Lämmin kekrisalaatti

No moikkuli vaan kaikki te, jotka inhootte linssejä. Ennen kuuluin joukkoonne, nykyään tyytyväisenä keittelen sekä vihreitä että mustia. (Punaisia linssejä ei voi kyllä edelleenkään suositella kenellekään oikein missään tilanteessa.)


  •  3 porkkanaa
  •  2 palsternakkaa
  •  2 punajuurta
  •  2 rkl oliiviöljyä, suolaa
Kuori ja lohko juurekset, ja levitä pellille. Valuta niille öljy ja ripottele perään suola. Paahda 200-asteisessa uunissa puoli tuntia.
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl linssejä
Keitä linssejä puolisen tuntia ja valuta.
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • tuoretta salviaa silputtuna
Sekoita siirappi tai hunaja sekä salviasilppu uunista tulleisiin lämpimiin juureksiin.
  • sekoitus erilaisia salaatteja
Kaada linssit ja juurekset salaattipedille tarjoiluastiaan.


Hasselpähkinä-vinaigrette
  • 0,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl (vaaleaa balsami)viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa, pippuria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile lämpimän salaatin kanssa.


Varioiden reseptiä Etiketistä 3/2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti