26.10.2013

Tulinen ja savuinen tomaatti-papukeitto

I am the God of Hellfire! And I bring you... spicy tomato soup. Nämä postaamani reseptit alkavat olla vähän saman kaavan toistoa, mutta minkäs teet, syksy jne. Tämä on ihan parasta ruokaa syistä että se on a) älyttömän helppoa b) hyvää c) terveellistä d) edullista. Voi kun tölkkitomaatteja ja papuja voisi tilata suoraan kotiovelle, ovat aika painavia.


SUPERKEITTO

- öljyä
- 1 iso sipuli
- valkosipulia
- 1-2 porkkanaa
- 2 prk kuorittuja tomaatteja (luomu)
- 1/3 tuubia tomaattipyrettä
- 0,5 l kasvislientä (tai vettä)
- loraus valkoviinietikkaa
- sokeria - suolaa
- mustapippuria
- 1-2 tl nestesavua (esim. Chilikauppa)
- vahvaa chilituotetta (suosittelen lämpimästi Kukkotököttiä)
- 1 purkki kidneypapuja
- 1 purkki ruskeita papuja
- yrttejä (jos siltä tuntuu, esim. oregano, timjami, rosmariini; itse riivin joukkoon kuolemaa tekevän rosmariinin viimeisen hyvän oksan)
(- 2 dl kasvikermaa)


Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulit ja porkkanat (ei tarvitse pilkkoa kauhean pieniksi; sauvasekoitin hoitaa homman). Kuullota kasviksia öljyssä hetken aikaa ja heitä sekaan tomaattivalmisteet, kasvisliemi ja mausteet. Nestesavu on aika tujua, joten kannattaa ensin laittaa se yksi teelusikallinen ja nostaa annostusta tarpeen mukaan. Jos tulisuus mietityttää, suosittelemme varovaisuutta myös srirachan kanssa. Liikaa ei kuitenkaan kannata himmailla, sillä tämän keiton idea on SAVU ja TULI. Anna kiehua kannen alla hiljaisella lämmöllä, mitä pidempään sen parempi. Kun keitto on muhinut hyväksi lisää huuhdellut pavut, sekoita hyvin, siirrä kattila pois levyltä ja soseuta koko homma sauvasekoittimella. Varo polttamasta itseäsi kuumalla keitolla, se lentää helposti pitkin keittiötä! Palauta kattila levylle, lisää kasvikerma jos sellaista muistit ostaa kaupasta (itsehän en muistanut, laitoin tilalle vähän soijamaitoa mutta ilmankin pärjää), tarkista suolaisuus, savuisuus ja tulisuus ja anna keiton lämmetä vielä kertaalleen.

Juomasuositus: vesi (paitsi jos olet onnistunut polttamaan suusi chilin kanssa läträtessä niin soijamaito)
Musiikkisuositus: Arthur Brown - Fire

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti