18.10.2013

Nachoja hihas

No niin no niin! Päätin minäkin vaihteeksi kantaa korteni kekoon, ja mikäs sen parempi tapa päättää radiohiljaisuus kuin nachopaistos! Teimme tätä nerokasta, monta hyvää asiaa (chili, juusto, nachot) yhdistävää (ja niin pää-, lohtu- kuin bilesafkaksikin kelpaavaa) vuokaa jokin aika sitten lukupiirievääksi ja hyvin tuntui uppoavan.


NACHOPAISTOS 

- 250 g nachoja
- 200 g kasvijuustoa (suosittelen Cheezlyn soijamozzarellaa)
- 2 sipulia
- riittävästi valkosipulinkynsiä
- pari purkkia tomaattimurskaa/kuorittuja tomaatteja (suosittelen luomua)
- 1/2 tuubia tomaattipyrettä
- loraus valkoviinietikkaa
- kasvisliemijauhetta
- sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- juustokuminaa
- savupaprikaa
- chiliä (esim. chipotle tai sriracha eli tuttavallisemmin Kukkotökötti; jos käytät chipotlea, voit jättää savupaprikan pois)
- 1,5 dl soijarouhetta
- purkki valkoisia papuja (jos käytät tomaattikastikkeessa kelluvia, voit jättää sokerin pois)
- purkki kidneypapuja


Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit, kuullota öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää soijarouhe ja kääntele sipuleiden sekaan niin että se saa makua niistä ja öljystä. Kaada joukkoon tomaattimurskat ja -pyreet, hieman valkoviinietikkaa ja mausteet. Jätä hautumaan liedelle matalalle lämmölle mahdollisimman pitkäksi aikaa. Chilin tekeytyessä erottele kauniit ja ehjät nachot omaan kulhoonsa (rikkonaiset, rumat tai muuten ikävät saat syödä itse). Laita uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen ja raasta juusto. Kun chili on muhinut riittävästi, heitä sekaan pavut ja sekoita hyvin. Jos tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä (tämän on kuitenkin tarkoitus olla enemmän muhennosta kuin kastiketta). Ota suurehko uunivuoka ja kauho pohjalle ensin chiliä, seuraavaksi sievä kerros nachoja, sitten lisää chiliä, puolet juustosta, nachoja, chiliä, nachoja ja pinnalle vielä loput juustosta. Tai miten nyt haluat, mutta paras paistos tulee kun laittaa pohjimmaiseksi chiliä ja pääällimmäiseksi juustolla kuorrutetun kerroksen nachoja. Paista uunin keskitasolla puolisen tuntia tai niin kauan että juusto sulaa ja muuttuu kauniin väriseksi.

Musiikkisuositus: DJ Polarsoul feat. Asa, Jodarok & Paperi T - Ei kompromisseja
Juomasuositus: Joku keskivahva vegaaninen punaviini + yhden tähden Jaloviina (the 'd' is silent!) eli Sheriffi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti