25.10.2013

Linssi-fenkolipata

Jos olet joskus katsellut täysiä fenkolilaareja Lidlissä, ja ihmetellyt mitä niistä voisi valmistaa. (Linssitykitys jatkuu)




2 dl vihreitä linssejä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
2 porkkanaa
2 tl aniksen- tai fenkolinsiemeniä
purkki tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä
n 0,5 l kasvislientä


Huuhdo ja valuta linssit hyvin. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, suikaloi fenkoli ja porkkana. Murskaa aniksen- tai fenkolinsiemenet.
Kuullota ensin sipuleita öljyssä pannulla, lisää sen jälkeen fenkoli ja porkkana sekä anis. Seuraavaksi pannuun laitetaan tomaattipyree, viini ja linssit ja aletaan lisäilemään kasvislientä pienissä osissa. Linssien kypsymiseen menee puolisen tuntia, tämän jälkeen voit lisätä suolaa ja pippuria maun mukaan. Onneksi olkoon, olet rakaissut Liidelin arvoituksen!


Juomasuositus: Jos tällaisen arkiruuan kanssa haluaa juoda muuta kuin vettä, niin suuntaisin teemaan sopivasti Alkon Oktoberfest-oluthyllyn luo. Ruoanlaittoon tarkoitetun viinin joit tietenkin jo kokatessasi.


Resepti löydetty alunperin Suomen kuvalehdestä (!) viime vuonna (2012).
Rehut kuvan annoksen päällä sileälehtistä persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti