- Kaali
- Kvinoaa
- Tummaa soijarouhetta
- Sienia, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
- Sipulia
- Valkosipulia
- Kasvislientä
- Soijakastiketta
- Pippuria
- Timjamia
- Soijajugurttia
- Siirappia
- Puolukoita
Kaalin käsittely: Joissain ohjeissa käsketään keittää kaali kokonaisena ilman kantaansa, mutta meidän kaali oli niin iso, tai kattilat niin pieniä, että tämä ei yksinkertaisesti onnistunut. Jos tilanteesi on samanlainen, toimi näin: Irrota kaalista kanta. Irrota kaalinlehden varovasti toisistaan, ja kasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen yksitellen keittäen ne kypsiksi. Laita kypsät lehdet lävikköön valumaan, ja huuhdo kylmällä vedellä ennen jatkotoimenpiteitä, ettet vaan polta käsiäsi. Säästä vähän keitinlientä myöhemmäksi. Lehtiruodin paksuinta kohtaa kannattaa vuolla veitsellä ohkaisemmaksi. Tämän jälkeen oletkin valmis täyttämään lehdet! Aseta täytettä lehden ”alaosaan” ja ala rullaamaan lehteä kiinni samalla taitellen kääryleen sivut rullan sisään.
Asettele valmiit kääryleet uunivuokaan vieriviereen. Valuta kääryleiden päälle kaalinlehtien keitinlientä ja siirappia, ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50min-1h. Käy välillä tervehtimässä kääryleitä ja valelemassa lientä vuoan pohjalta niiden päälle, etteivät ne kuivahda.
TARJOA PUOLUKOIDEN TAI PUOLUKKASURVOKSEN KANSSA. Ei mitään muttia.
Juomasuositus: Nero d’Avolat toimii kaalin ja puolukan yhdistelmän kanssa. Kasvistäyte on melko mieto, joten esim. joku ko rypälettä sisältävä sekoitus voisi olla hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti