16.10.2013

Myskikurpitsa-kantarellirisotto

Kupittaan Citymarket, U R the BEST kun myit mulle luomu myskikurpitsaa 2,70€/kilo.
Ja kiitos minä itse kun olen ollut tarpeeksi kärsivällinen opetellakseni risotonvalmistuksen salat. Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa!

 
Tällä ruokkii ainakin neljä. Mitat suuntaa antavia.
  • öljyä paistamiseen
  • 3 dl risottoriisiä (ostan Lidlistä)
  • 1-2 dl valkoviiniä (tai rutikuivaa siideriä, tai jätä kokonaan pois)
  • 2 salottisipulia
  • valkosipulia, 2-3 kynttä
  • 1 l kasvislientä

  • myskikurpitsaa (butternut squash)
  • kantarelleja
  • cashewpähkinöitä

  • pari ruokalusikallista rasvaa
  • 0,5-1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • suolaa
  • pippuria
  • SATA KILOA VIOLIFEN PROSOCIANO-VEGEPARMESANIA (ok n. desi raastettuna)
Aloita käsittelemällä kurpitsa: kuori ja pilko se kuutioiksi. Paahda palasia 175-asteisessa uunissa n 15 minuuttia. Pilko sieniä pienemmiksi jos on tarvetta. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla ja siirrä sivuun odottamaan.
Keitä vesi kasvislientä varten. Liemi täytyy pitää koko ajan kiehumispisteessä!
Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lämmitä öljy ison laakean kattilan pohjalla, ja kuullota sipulit siinä. Lisää riisinjyväset ja kuullottele niitäkin hetki. Kaada päälle valkoviini, jos sellaista olet sattunut löytämään. Kun viini on imeytynyt riisiin ja sipuleihin, lisää joukkoon kauhallinen kasvislientä. Madalla lämpöä niin että risotto juuri ja juuri kiehuu, ja lisäile vettä aina sitä mukaa kun edelliset on imeytyneet. Tässä on tarkoituskin mennä aikaa!
Pidä risottoa silmällä samalla kun raastat sitruunan kuoren ja puristat siitä mehut. Kun risotto on lempeästi kuplinut aikansa, ja suurin osa kasvisliemestä on kulunut, tarkista kypsyys maistamalla riisiä. Sen tulisi olla vähän al dente, nyt ei olla tekemässä riisipuuroa. Kun olet tyytyväinen riisin koostumukseen, lisää kurpitsat ja tarvittaessa vähän lientä. Lisää sienet ja pähkinät. Sekoita risoton joukkoon sitruunankuoriraaste ja -mehu, ja lopuksi rasva ja parmesaaaaani. Mausta suolalla ja pippurilla. Meillä ei tätä tehdessä ollut mitään vihreää mutta risottopuristina sinä tietenkin upotat kattilaan vielä puntin persiljaa.
Allora, mangiare!


TOIM. HUOM. Reseptin luomisen ja kirjoittamisen aikoihin emme villeimmissä unissammekaan voineet kuvitella että kaupassa myytäisiin laadukasta vegaanista "parmesania", mutta ajat muuttuu ja allt ska bli bättre jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti