Dippi matkalla uuniin; valmiin tuotteen unohdin tietenkin kuvata. |
- 300 g pakastepinaattia (Lidln pakastealtaasta löytyvä pinaatti, merkkiä en nyt muista, on huippua; ei sellaista mujua kuin useilla muilla valmistajilla ja hinta-laatusuhde on myös oivallinen)
- 1 tölkki veteen tai öljyyn säilöttyjä artisokan sydämiä
- 70 g Violifen pizzajuustoa
- 70 g Violifen parmesania
- 100 g Oatly iMat Fraichea
- 100 g Violifen maustamatonta tuorejuustoa
- 2-3 kynttä valkosipulia
- mustapippuria
- suolaa
- 1-3 tl sitruunamehua
- 1 rkl tummansinistä Keijua
- (tilkka soija- tai muuta kasvimaitoa)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, sulata pinaatit ja
valuta artisokat. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet haluamallasi tavalla. Kuumenna Keiju paistinpannulla ja kuullota valkosipulit,
varo polttamasta! Kippaa joukkoon artisokat ja paistele hetki ennen kuin lisäät
pinaatin. Mausta paistaessasi pippurilla ja suolalla (muistathan että juustoissa on myös runsaasti suolaa). Kun kaikki ovat sopivasti
hieman paistuneet ja sekaisin, kaada seos kulhoon jossa voit ajaa sen mössöksi
sauvasekoittimella tai vastaavalla. (Jos haluat että dipissäsi on sattumia,
voit myös hienontaa artsokat veitsellä haluamasi kokoisiksi kappaleiksi ennen
paistamista ja jättää koneellisen myöhennyksen väliin.)
Raasta pizzajuusto ja parmesani, ja sekoita
pinaatti-artisokkaseokseen fraichen ja tuorejuuston kanssa. Mausta
sitruunamehulla. Jos seos tuntuu liian paksulta, voit notkistaa sitä
lorauksella soijamaitoa; uunista tullessaan dippi on kuitenkin yleensä hyvin
pehmeää ja yhteistyökykyistä. Lusikoi
sopivan kokoiseen uuninkestävään astiaan ja paista 20-30 min, peitä foliolla
jos dippi meinaa tummua pinnalta liikaa kesken paiston. Syö onnellisena
rapsakkakuorisen leivän kanssa. Itse tarjosin tätä lempi-ihmisilleni
viettäessäni syntymäpäivääni; kelpasi.
Juomasuositus: hapokas valkkari, esim. vegaaninen Yalumba Y Series Pinot Grigio Musiikkisuositus: Maps & Atlases - Artichokes
Juomasuositus: hapokas valkkari, esim. vegaaninen Yalumba Y Series Pinot Grigio Musiikkisuositus: Maps & Atlases - Artichokes
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti