29.10.2015

Syyspannu

Rakkaus lehtikaaliin ja omenoihin syvenee syksyllä. Oon myös kuullu puhetta siitä että vois syödä sesongin mukaan. Sit se lähiruoka-muotikin vielä.
Mun vanhemmat anto mulle kaupan hedelmäpusseissa säkkikaupalla lehtikaalia, mitä ne oli käyny poimimassa Stadin puutarhurin tiluksilta Hertsikassa. Ihana palvelu.




Puol hedelmäpussillista lehtikaalia (riivittynä joku 0,5 l)
2 kotimaista omenaa
1 punasipuli
1/3 pakettia hempnut tofua
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria






Riivi lehtikaalista kovat ruodit irti, viipaloi sipuli ja kuutioi tofu. Leikkaa omena ohuehkoiksi lohkoiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista tofut siinä rapsakaksi. Lisää sipuli, kääntele hetki ja lisää lehtikaali. Lisää tässä vaiheessa suolaa, se irrottaa kaalista nesteitä. Lisää viimeisenä omenat ja pippuri, kääntele ja kaada lautaselle. Nam nam.

Tein kylkeen vielä supernopean valkosipuli-inkiväärisoosin puristamalla soijajugurtin joukkoon valkosipulinkynnen ja huiskimalla sekaan sitruunapippuria ja inkiväärijauhetta. Nam nam.

Musiikkisuositus:  ~*SeaSoNaL MuSiCc*~ (Sorry, not even sorry) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti